Diner

Vorarlberger Riebel cheesecake dessert

Ik was onlangs op een event met de mooiste regio’s en bestemmingen in Oostenrijk. Tijdens dit event werd ik extra enthousiast gemaakt om Oostenrijk een keer als vakantiebestemming te nemen. Hoogstwaarschijnlijk gaat dat ook een keer gebeuren, maar wel volgend jaar pas, want dit jaar zitten we al vol. Ik noem het maar een luxe positie. Gelukkig kreeg ik tijdens het event wel allerlei lekkere en leuke goodies, om de regio’s alvast voor te proeven. Zo ontving ik een zak Vorarlberger Riebel. Heel eerlijk; ik had er nog nooit van gehoord! Maar op het plaatje zag het er goed uit en bedacht ik om er een cheesecake dessert van te maken.

Vorarlberger Riebel maken

  • 300 gram Riebel meel
  • 400 ml melk
  • 200 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 2 x een eetlepel boter (1 voor door de Riebel en 1 om in te bakken)

Stap 1. Je verwarmt de melk en water. Roer de theelepel zout erdoor.

Stap 2. Wanneer de melk warm is, laat je de boter smelten door het er doorheen te roeren.

Stap 3. Giet nu langzaamaan de Riebel meel er doorheen tot het een compact mengsel is.

Stap 4. Dek de pan af en laat het mengsel minimaal een half uur in de koelkast staan.

Stap 5. Nu ga je de Riebel bakken in een koekenpan. Je blijft roeren, alsof je een roerei aan het maken bent, tot de Riebel aangebakken en krokant is.

Stap 6. Nu is de Riebel klaar en maak je het cheesecake beslag. Deze heb ik heel simpel gehouden.

  • 300 gram monchou
  • 125 gram creme fraiche
  • 50 gram kristalsuiker

Stap 7. Mix deze drie ingrediënten met een mixer glad.

Stap 7. Vul de bodem van vier glaasjes met Riebel. Schep daar bovenop een lepel van de cheesecake mix. Dan weer een laagje Riebel en sluit af met een schep cheesecake mix.

Stap 8. Laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast staan en klaar is je Vorarlberger Riebel cheesecake dessert!

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *