Soep

Snelle groentesoep met lekker veel verse groente

De man hier is echt een soep-eter. Vraag hem waar hij trek in heeft, dan is het antwoord altijd soep! En dan het liefst groentesoep. Ik heb inmiddels zo vaak een groentesoepje gemaakt, dat ik er supersnel in geworden ben. Het is namelijk heel makkelijk om last-minute een groentesoep te maken. Makkelijk én gezond! Want in deze snelle groentesoep zit lekker veel verse groente.

Het is dus geen groentesoep waar de hele middag soepvlees in heeft staan trekken. Zelfs de soepballetjes koop ik kant en klaar. Tja je wil een snelle groentesoep op niet. Dit keer heb ik wel zelf de groente staan snijden omdat ik voor het recept graag precies wilde weten welke groente ik gebruik.

Ingrediënten voor snelle groentesoep

 • Bouillon voor twee liter
 • Halve ui
 • 2 bosuitjes
 • 2 winterpenen
 • 1 rode paprika
 • 1 prei
 • 250 gram soepballetjes (runder)
 • 2 stengels bleekselderij
 • Bosje selderij
 • Bosje peterselie

Benodigdheden:

 • Soeppan

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 10 minuten
Kookktijd: 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten

Hoe je snelle groentesoep maakt:

Stap 1. Maak de bouillon voor snelle groentesoep in twee liter water. Zelf gebruik ik de runderbouillon van Maggie.

Stap 2. Snijd alle groente fijn. Zelf houd ik in een groentesoep wel van een beetje grove groente. Ik snijd de groente dus niet al te fijn.

Stap 3. Als de bouillon kookt, voeg dan de soepballetjes toe. Gevolgd door de gesneden groente.

Stap 4. Laat de groentesoep 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe langzaam door de soep.

En met 20 minuten heb je een snelle groentesoep klaar met een lekkere bite. Eet smakelijk!