Ontbijt

Paasbrood maken

Mijn jongste dochter is dol op zelf brood maken. Vooral het kneden is voor haar een hoogtepunt. En ik sta het kneden graag af, want dat vind ik juist het meest vervelende deel van het brood maken.

Met Pasen in aantocht, is een gevlochten paasbrood natuurlijk hét recept om te maken! En met de heerlijke geuren die door het verse brood bakken door het huis zweven, is dit de perfecte manier om in de paasstemming te komen.

Dit paasbrood is gemakkelijker te maken dan het lijkt en het staat geweldig op de paastafel tijdens het paasontbijt! Het zoetige brood is heerlijk met roomboter en een beetje jam of hagelslag.

De ingrediënten voor Paasbrood

paasbrood maken
  • 400 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 5 gram zout
  • zakje gist
  • 50 gram boter (op kamer temperatuur)
  • 250 milliliter magere melk
  • 1 ei
  • disco sprinkels

Benodigdheden

  • Mixer voor deeg
  • Mengkom
  • Theedoek
  • Bakpapier
  • Oven

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 100 minuten
Bakken: 30 minuten
Totale bereidingstijd: 130 minuten

Paasbrood maken

Stap 1. Roer de gist en de suiker door de melk. Even lekker goed roeren.

paasbrood maken

Stap 2. Doe de bloem, het zout en het suiker/gist/melk mengels in de mengkom. Doe vervolgens stukje voor stukje de boter erbij en mix het geheel met de deeghaken.

paasbrood recept

Stap 3. Wanneer het deeg voor het Paasbrood goed gemixt is, kun je verder gaan met je handen kneden.

Stap 4. Kneed het goed door en doe het deeg in de mengkom. Dek de kom af met een theedoek en laat het 45 minuten rijzen.

paasbrood maken

Stap 5. Na 45 minuten verdeel je het deeg in drie stukken en hier maak je lange slierten van. Maak met de drie slierten een vlecht zodat het een paasbrood wordt en dek het weer 45 minuten af met de theedoek.

paasbrood maken

Stap 6. Verwarm de over voor op 190 graden.

Stap 7. Bestrijk nu de vlecht met een losgeklopt ei en strooi de disco sprinkels over de vlecht.

Stap 8. Bak het Paasbrood 30 minuten in de voorverwarmde oven.

paasbrood maken

Het gaat heerlijk ruiken in huis! Na 30 minuten haal je het Paasbrood uit de oven en laat je het brood even rusten.

Organiseer je een uitgebreide brunch? Kijk dan hier voor lekkere paasbrunch recepten. En ben je meer een zoetekauw? Dan kun je altijd nog een paashaas slagroomtaart maken.

paasbrood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *