Taart

Makkelijke Oreo-taart van Oreokoekjes

Feit dat een Oreo-taart, of beter gezegd, een Oreo cheesecake helemaal hip en happening is, blijkt wel uit de vele recepten oreo-taart die er te vinden zijn. Er wordt zelfs gezocht naar ‘gezonde Oreo-taart’. Nou die kun je natuurlijk wel op je buik schrijven. Wat je ook op je buik bij kunt schrijven, zijn de calorieën van deze oreo-taart. Want gezond is deze taart zeker niet.

Deze vrij makkelijke Oreo-taart met monchou vond ik tussen de cheesecake recepten van de Appie. Ik heb het recept ietwat aangepast, maar de ingrediënten bleven hetzelfde. En dat bleek zowaar geen verkeerde keuze.

De ingrediënten voor deze makkelijke Oreo-taart:

  • 2 pakken Oreo original (308 gram)
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram Monchou
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram witte chocolade (crisp)

Benodigdheden:

  • Hakmachine
  • Mixer
  • Steelpan
  • Taartvorm met 20 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten
Tijd in de koelkast: 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur en 20 minuten

Hoe je deze makkelijke Oreo-taart maakt:

Stap 1. Haal alle Oreo koekjes los van elkaar en schraap het zachte witte gedeelte van het Oreo koekje af. Doe dit in een bakje apart.

Stap 2. Doe de koek van de Oreo koekjes in de hakmolen en hak de koekjes fijn.

Stap 3. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Bekleed ook de zijkanten van de taartvorm met bakpapier.

Stap 4. Neem de helft van de koekkruimels. Laat de helft van de boter smelten in een steelpannetje. Wanneer de boter gesmolten is, meng je de koekkruimels door de boter.

Stap 5. Doe het mengsel op de bodem van de taartvorm en stamp de koekkruimels plat zodat het geheel compact wordt. Zet de taartvorm voor even in de koelkast.

Stap 6. Doe nu de witte chocolade in de hakmolen en hak de chocolade fijn.

Stap 7. Doe de Monchoe, Griekse yoghurt, de creme wat je tussen de koekjes vandaan hebt geschraapt en de gehakte chocolade in een mengkom.

Stap 8. Meng het geheel met de mixer in zo’n twee minuten glad.

Stap 9. Schep met de spatel het mengsel in de taartvorm, bovenop de koekbodem.

Stap 10. Laat nu de rest van de boter in het steelpannetje smelten en voeg daar de rest van de koekkruimels aan toe.

Stap 11. Schep voorzichtig het mengsel in de taartvorm en druk het mengsel voorzichtig compact.

Stap 12. Laat de Oreo- taart nu minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

Tadaa, stukje Oreo taart?

En klaar is je makkelijke Oreo-taart! Wat nu minder makkelijk is, is om die calorieën er weer af te krijgen…

One Reply to Makkelijke Oreo-taart van Oreokoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *