Diner, NewFysic

Kip kerrie volgens het NewFysic recept

Kip kerrie en ananas horen natuurlijk wel een beetje bij elkaar. Maar wat ik nou zo fijn vind aan dit lekkere recept van NewFysic, is dat er een berg groente aan toegevoegd is! In dit geval sperziebonen, maar het kan ook prima bloemkool zijn. Of wat dacht je van snijbonen?

Maar goed, in dit geval is het een kip kerrie recept met sperzieboontjes. Lekker gezond, perfect wanneer je wilt afslanken en ook nog eens heel makkelijk te bereiden.

Het NewFysic recept is van origine voor 2 personen, wanneer je dit gerecht voor je gezin maakt, verdubbel je gewoon de ingrediënten.

Ingrediënten kip kerrie:

ingrediënten kip kerrie
  • 250 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen (eventueel uit diepvries)
  • 80 gram zilvervliesrijst
  • verse ananas (ongeveer 100 gram)
  • 100 milliliter Alpro soja cooking (het liefst light)
  • 1/2 tablet kippenbouillon
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 theelepel bloem
  • 1 theelepel curry madras (Jonnie Boer)

Benodigdheden:

  • Pannen

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten

Hoe je de kip kerrie maakt:

Stap 1. Kook de rijst.

Stap 2. Snijd de ananas in blokjes en de kiplilet in reepjes.

Stap 3. Kook de sperziebonen beetgaar, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Stap 4. Doe een scheut olie in de koekenpan en bak hierin de kipfilet met de curry madras op hoog vuur gaar.

Stap 5. Voeg een eetlepel bloem toe, de Alpro soja cooking, 50 milliliter water en een halve kippenbouillon tablet. Goed mengen.

Stap 6. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de laatste minuut eventueel de ananas toe. Je kunt er ook voor kiezen om de ananas apart op het bord te serveren.

Verdeel alles over twee borden en klaar is je heerlijke kip kerrie die past in je NewFysic programma.

kip newfysic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *