Diner, Lunch, Recepten, Soep

Geroosterde tomatensoep, delicious!

Tomatensoep vind ik de perfecte snelle maaltijd. Het is lekker zeker in combinatie met een stokbroodje kruidenboter. Tomatensoep is makkelijk vers te maken. En je kunt er ook heel gemakkelijk een twist aan geven. Zoals deze geroosterde tomatensoep.

Waarom tomaten roosteren?

Nu kun je je afvragen waarom je de tomaten eerst zou roosteren voor de tomatensoep. Het antwoordt op deze vraag is simpel. De tomaten worden veel voller en sterker van smaak wanneer je ze eerst roostert. De geroosterde tomatensoep wordt in één woord delicious!

Ingrediënten voor geroosterde tomatensoep

  • 7 tomaten
  • 3 uien (klein)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon (blokjes)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepen bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem

Voor de broodjes:

  • Afbakbroodjes
  • Ongezouten boter
  • Knoflookpoeder
  • Rozemarijn, tijm of andere kruiden naar wens

Benodigdheden:

  • Soeppan
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 10 minuten
Kook- en baktijd: 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten

Hoe je de geroosterde tomatensoep maakt:

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in plakken.

Stap 2. Leg de tomaten op een bakplaat en strooi de bruine basterdsuiker over de tomaten. Rooster de tomaten in de oven.

Stap 3. Zet een liter bouillon op het vuur. Snijd intussen de ui en knoflook fijn.

Stap 4. Bak de knoflook en ui (eventueel met een klontje boter) in de koekenpan. Voeg na een minuutje de tijm en gerookte paprikapoeder toe.

Stap 5. Bak het 2 minuutjes op hoog vuur. Wel blijven roeren. Zet daarna het vuur laag en roer de bloem door de ingrediënten.

Stap 6. Doe je baksel in de bouillon die inmiddels kookt.

Stap 7. Haal de tomaten na 20 minuten uit de oven. En doe ook deze in de bouillon.

Stap 8. Laat het geheel op een laag vuur 5 minuutjes koken.

Stap 9. Maak met een staafmixer het soepje glad.

Stap 10. Maak nu de broodjes met kruiden. Snijd de afbakbroodjes in plakjes. Besmeer de plakjes brood met boter en strooi de kruiden over de broodjes. Bak de broodjes in 8 minuten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *