Diner

Stoofpotje met kastanjechampignons

Regen, wind en kou… Het is hét perfecte weer voor een stoofpotje. Ik maakte dit stoofpotje met kastanjechampignons al een tijdje geleden. En hoewel de lente al even leek te beginnen, zitten we nu weer midden in de kou en zou dit herfstachtige stoofpotje nog steeds heerlijk smaken. Ach ja, zo kan het gaan in Nederland.

Het leuke aan dit stoofpotje is dat ik het maakte omdat ik een bakje kastanjechampignons en een paar wortels over had. Weggooien is zonde en daarom kocht ik er wat ingrediënten bij. Wat uiteindelijk alleen het vlees bleek te zijn, want uien, knoflook, rode wijn en kruiden heb ik ook altijd op voorraad.

Ingrediënten voor een stoofpotje met kastanjechampignons

  • 800 gram stoofvlees (riblappen/runderlappen o.i.d.)
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 winterpenen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kleine bouillonblokjes
  • 1 theelepel tijm
  • 400 ml rode wijn
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels maizena
  • Klontje boter om het vlees in aan te bakken

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Koekenpan

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten
Slowcooktijd: 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 15 minuten

Recept stoofpotje met kastanjechampignons:

Stap 1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 bij 3 centimeter.

Stap 2. Snijd ook de uien en de knoflook. Schraap de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.

Stap 3. Bak het vlees met een klontje boter in de koekenpan rondom bruin. Bak vervolgens de spekreepjes mee.

Stap 4. Bak als laatste de uien, knoflook en winterpeen mee.

Stap 5. Doe nu alles uit de koekenpan in de slowcooker. Voeg de wijn, 400 milliliter kraanwater, de tijm en laurierblaadjes toe.

Stap 6. Verkruimel de bouillonblokjes boven de slowcooker en voeg eventueel nog een snuf zout toe.

Stap 7. Zet de slowcooker 3 uur op hoog.

Stap 8. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in stukken. Bak de kastanjechampignons eventjes in de koekenpan en voeg ze na drie uur toe aan de slowcooker.

Stap 9. Maak van de maizena en een beetje water een papje en roer ook dit door de slowcooker.

Stap 10. Zet de slowcooker nog 1 uur op hoog en klaar is je stoofpotje met kastanjechampignons.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *