Diner

Spaghetti met gehaktballetjes uit de slowcooker

Zeg ik pasta, dan zeggen mijn kinderen ‘jeej!’. Toch zijn het alleen de jongste twee die écht blij worden van pasta met een sausje. De oudste noemt kale macaroni haar tweede lievelingseten. Ik noem het armoe, maar goed. Iedereen is anders, zullen we maar denken. Zelf eet ik toch ook het liefst pasta met een sausje. Al heel vaak maakte ik de pasta saus in de slowcooker. Ik zal binnenkort het recept uitschrijven. Dit keer maakte ik de pastasaus namelijk met gehaktballetjes. Gehaktballetjes gegaard in de slowcooker.

Uiteraard vonden mijn kinderen daar ook weer wat van. De oudste sloeg sowieso de gehele spaghetti met saus over. De middelste liet de gehaktballen liggen. En de jongste vond de gehaktballetjes veel te zacht. Ik denkt dat ze soppig bedoelde, hoewel dat eigenlijk helemaal niet het geval was.

Ingrediënten voor spaghetti met gehaktballetjes:

Ingrediënten voor 5 personen

Voor de gehaktballen:

  • 600 gram gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel peterselie
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei

Voor de saus:

  • 1000 gram gezeefde tomaten (uit een pakje)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel peper en zoutmix
  • 1 zoete puntpaprika
  • Spaghetti
  • 100 gram parmezaanse kaas

Benodigdheden:

  • Crock-Pot (slowcooker)
  • Koekenpan

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten
Slowcooktijd: 3 uur hoog (6 uur laag)
Totale bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten

Recept voor spaghetti met balletjes uit de slowcooker

Stap 1. Meng het gehakt, de paneermeel, het ei, en de kruiden peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout door elkaar. Goed kneden.

Stap 2. Maak gelijkmatige gehaktballetjes van het mengsel. De gehaktballetjes hebben ongeveer een doorsnede van 3 centimeter.

Stap 3. Snijd ondertussen de ui, knoflook en zoete puntpaprika in kleine stukjes. En rasp de helft van de parmezaanse kaas.

Stap 4. Bak in een beetje olie de gehaktballetjes rondom bruin. Leg de gehaktballetjes, zonder de olie op de bodem van de slowcooker.

Stap 5. Giet de gezeefde tomaten over de gehaktballetjes in de slowcooker.

Stap 6. Strooi de ui, knoflook en zoete puntparika over de tomatensaus. Gevolgd door 50 gram van de parmezaanse kaas.

Stap 7. Als laatste strooi je de oregano en peper en zoutmix in de slowcooker.

Se spaghettisaus is klaar om te slowcooken

Stap 8. Zet de slowcooker 3 uur op hoog. Wanneer je genoeg tijd hebt, zet je de slowcooker op 6 uur laag.

Stap 9. Let op! Na twee uur voeg je de spaghetti toe aan de saus met gehaktballen. Ik heb de spaghetti door midden gebroken, ander paste het niet in mijn Crock-pot. Zorg dat de spaghetti een beetje onder de saus komt te liggen. Laat de slowcooker nog 1 uur aanstaan. (Wanneer je de lage stand gebruikt, voeg je de spaghetti na 4 uur toe en laat je de slowcooker nog 2 uur aanstaan.

Stap 10. Roer de spaghetti, de gehaktballen en de saus goed door elkaar. Rasp de laatste 50 gram parmezaanse kaas en strooi dit over de spaghetti met gehaktballen op je bord.

Spaghetti met gehaktballetjes

Dit gerecht is een lekkere spaghetti met gehaktballetjes geworden. De gehaktballetjes zijn van binnen lekker zacht, maar wel compact gebleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *