Diner

Mexicaanse pulled-chicken uit de slowcooker

Uit elkaar getrokken vlees is helemaal hip. Pulled-pork, pulled-beef en zo ook pulled-chicken. Om vlees zo te krijgen dat je het uit elkaar kunt trekken, ben je wel even bezig. Bij de mannen is het favoriet om een homp vlees een paar uurtjes op de bbq te gooien. Vrouwen zijn over het algemeen helemaal waus van de Crock-Pot (slowcooker). Ik houd van beide. Maar aangezien de man onze bbq nog niet heeft schoongemaakt, maakte ik dit maaltje in de slowcooker. Met als resultaat: Mexicaanse pulled-chicken. Mmm.

Mexicaanse kruiden

Mexicaanse kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de rijke en smaakvolle Mexicaanse keuken. Ze voegen een explosie van aroma’s en smaken aan gerechten toe. Met de juiste mix krijg je die authentieke Mexicaanse culinaire ervaring tot leven. Een combinatie van kruiden, specerijen en pepers creëren deze kruidenmixen. Enkele veelvoorkomende Mexicaanse kruiden zijn onder andere komijn, koriander, oregano, paprika, cayennepeper en chilipoeder. Deze kruiden worden vaak gebruikt in populaire gerechten zoals taco’s, enchiladas, guacamole en salsa.

Er zijn meerdere manieren om pulled chicken in de slowcooker te maken. Maar om deze kip een Mexicaans smaakje te geven, heb ik eerst zelf een Mexicaanse kruidenmix gemaakt. Vervolgens is dat zo’n mega makkelijk gerecht, dan iedereen dit kan!

Ingrediënten voor Mexicaanse pulled-chicken

Ingrediënten voor 5 personen
  • Mexicaanse kruidenmix, zelf gemaakt of een zakje uit de supermarkt.
  • 4 grote kipfilets
  • 1 ui
  • 400 gram tomaten met knoflook (uit blik)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 groene pepertjes
  • Verse koriander
  • Wraps
  • Geraspte kaas
  • IJsbergsla en avocado

Benodigdheden:

  • Slowcooker (Crock-pot)

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 5 minuten
Slowcook tijd: 6 uur
Nabewerking: 5 minuten
Totale bereidingstijd: 6 uur en 10 minuten

Recept voor Mexicaanse pulled-chicken uit de slowcooker

Stap 1. Leg de kipfilets onderin de slowcooker.

Stap 2. Strooi daarover de Mexicaanse kruidenmix.

Stap 4. Hak het uitje fijn en strooi deze over de gekruide kip.

Stap 5. Voeg het blik tomaten met knoflook en de cherrytomaatjes toe.

Stap 6. En als laatste snijd je de groene pepers in stukjes van een halve centimeter en strooi deze als laatste in de pan.

Stap 7. Zet de slowcooker 6-8 uur op laag en loop weg. Of blijf er naast staan, net wat je wil. Maar weet wel dat dat een beetje overbodig is.

Stap 8. Na 6-8 uur trek je met twee vorken de kip uit elkaar. En roer je het mengsel door elkaar.

Stap 9. Zet de oven op 200 graden.

Stap 10. Om het gerecht helemaal af te maken, doe je een beetje van de pulled chicken in een wrap. Strooi je wat kaas in en op de wrap en doe je de wrap in de oven tot de kaas gesmolten is.

Stap 11. Eet de Mexicaanse wrap met pulled-chicken samen met wat ijsbergsla en avocado.

One Reply to Mexicaanse pulled-chicken uit de slowcooker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *