Diner

Kip tandoori zonder pakje!

Wat mijn dochter heeft met spaghetti, heeft mijn man met kip tandoori. Op de vraag ‘wat zullen we eten’, zal hij dan ook ‘kip tandoori’ als antwoord geven. Waarop ik dan weer zeg dat hij het zelf mag maken. Dat doet hij dan uit zo’n wereldgerecht pakje. Lekker makkelijk. Ook voor mij, want ik hoef niet te koken.

Toch vond ik het hoog tijd om kip tandoori een keer zonder pakje te maken. Echt helemaal zelf de kip kruiden bij elkaar flansen en ook de saus voor kip tandoori zelf maken. Je begrijpt, dit werd een uitdaging, want kan ik wel op tegen zo’n wereldgerecht pakje?

Het antwoord van de man was daarop volmondig ja! Het is zo leuk om een gerecht als kip tandoori zonder pakje te kunnen maken. En dat het dan ook nog lekker smaakt! Sterker nog, de kip tandoori gemaakt zonder pakje, werd nog harder van gesmuld dan het welbekende wereldgerecht!

Ingrediënten kip tandoori

  • 400 gram kipfilet
  • 2 teentje knoflook
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • Bijgerecht: sperziebonen en rijst

Marinade:

  • 1 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember (vers gehakt)
  • 1 eetlepel soyasaus

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Kookpan

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totale bereidingstijd: 8 uur en 10 minuten

Recept kip tandoori zonder pakje:

Stap 1. Meng de kruiden voor de marinade. Pers de limoen uit en voeg de sap toe aan de kruiden. Voeg vervolgens de soyasaus toe en roer de marinade goed door elkaar.


Stap 2. Hak de gember fijn en voeg ook deze toe aan de marinade.

Stap 3. Snijd de kipfilet in blokjes en roer de kip door de marinade.

Stap 4. Zet de gemarineerde kip in de koelkast.

Stap 5. Kook onder tussen de rijst en de sperziebonen.

Stap 6. Snijd de tomaat, ui en de zoete puntpaprika in kleine stukjes. Maak de 200 ml kippenbouillon.

Stap 7. Bak de gemarineerde kip aan in de koekenpan. Bak vervolgens de gesneden tomaat, ui en puntpaprika even mee. En voeg als laatste de kippenbouillon toe. Laat het geheel 3 minuutjes pruttelen.

Stap 8. Roer als laatste de Griekse yoghurt door de kip tandoori en serveer de kip tandoori met rijst en sperziebonen.


Tadaa! Kip tandoori gemaakt zonder pakjes of zakjes! Eet smakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *