Diner

Hutspot met bosuitjes

Hutspot was echt één van mijn favoriete gerechten als kind. Lekker gestampt, een beetje jus en een likkie mosterd. Heerlijk! Desondanks maak ik tegenwoordig niet vaak hutspot. Simpelweg omdat mijn kinderen er niet echt dol op zijn. Maar wanneer ik er een braadworstje bij bak, wordt de hutspot een stuk interessanter! En zo kom ik tot een mooi compromis, zij een braadworst, ik lekkere hutspot.

Om een beetje variatie in te brengen, heb ik een hutspot met bosuitjes gemaakt. Aan de smaak voegt het niet super veel toe, maar de bosuitjes geven de stamppot een lekker bite. Zeker wanneer je de hutspot zonder vlees eet, is dat een erg lekkere toevoeging.

Ingrediënten voor hutspot :

Hutspot voor 4/5 personen

Een veel gestelde vraag is: wat zijn de verhoudingen bij hutspot?

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 700 gram winterpeen
  • 3 uien
  • 5 bosuitjes
  • 4 braadworsten
  • Klont roomboter
  • Flinke snuf zout
  • Klodder mosterd

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Stamppot stamper
  • Koekenpan

Bereidingstijd

Voorbereiding: 10 minuten
Kook en stamptijd: 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten

Hoe maak je hutspot?

Stap 1. Schil de aardappelen. Pel de uien en snijd deze zoals gewenst (stukjes of ringen). Schrap de wortel schoon en snijd ook deze in plakjes of stukjes.

Stap 2. Doe alles bij elkaar in de grote pan en zet de ingrediënten voor de hutspot net onder water. Strooi hierover een flinke snuf zout.

Stap 3. Kook het geheel in 25 minuten gaar.

Stap 4. Bak intussen de braadworsten met een klont boter.

Stap 5. Giet de aardappels en groente af, voeg een klont roomboter toe en stamp het geheel fijn met een stamper.

Stap 6. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. En strooi deze over de hutspot.

Stap 6. Voeg nog wat zout naar smaak toe en serveer de stamppot samen met de braadworst en een klodder mosterd.

Eet smakelijk!

Pin het op Pinterest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *