Ontbijt

Bananenbrood met Griekse yoghurt van Tasty

Als je nog nooit bananenbrood hebt gemaakt, ben je niet van deze tijd. Ik ben dus niet van deze tijd. Maar ik liep wel mijn tijd ver vooruit. Want vroeger at ik regelmatig banaan op brood. Tegenwoordig wordt je gek aangekeken als je banaan op brood neemt. Maar heet het bananenbrood, dan kan het opeens wel.

Nou ja, hoe dan ook, ik zag laatst een recept bananenbrood met Griekse yoghurt bij Tasty. Je weet wel, de site met lekker makende filmpjes. En ik dacht, ik ga het toch eens maken, zo’n bananenbrood. Het zag er namelijk verrekte makkelijk uit.

En nu, na het maken van de bananenbrood kan ik het je garanderen. Bananenbrood maken is verrekte makkelijk!

Ingrediënten voor een bananenbrood met Griekse yoghurt

Ingrediënten bananenbrood
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 120 gram Griekse Yoghurt/kwart
  • 80 ml honing
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel baking soda
  • 350 gram bloem
  • Een handje blue berries

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer met beslaghaken
  • Spatel
  • Cakevorm
  • Oven

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 50 minuten
Totale bereidingstijd: 60 minuten

Recept bananenbrood met Griekse yoghurt

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2. Prak de drie bananen in de mengkom.

Tip: overrijpe bananen zijn ideaal voor bananenbrood. Het prakt sowieso wat makkelijker.

Stap 3. Voeg de twee eiren, de Griekse yoghurt en de honing toe. Mix het mengsel één minuut.

Stap 4. Voeg nu de bloem, de baking soda en de vanille aroma toe. Mix het geheel met de deeghaken tot een glad mengsel.

Stap 5. Roer met een spatel de blue berries door het mengsel.

Stap 6. Vet de cakevorm in met boter en schep het mengsel met de spatel in de cakevorm.

Stap 7. Bak het bananenbrood in 50 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *